Степанов назвав область, яка може опинитися в "червоній" зоні карантину

У МОЗ прогнозують збільшення кількості хворих на COVID-19 найближчими тижнями
Фото: ЕРА
У Хмельницькій області зберігається напружена ситуація з коронавірусною інфекцією. Найближчими днями вона може сягнути "червоного" рівня епідемічної небезпеки, повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Хмельницька область може опинитися в "червоній" зоні карантину вже найближчими днями. Про це попередив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на засіданні уряду 31 березня, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Напружена ситуація в Хмельницькій області. Виходячи з показників, ми бачимо, що найближчими днями вона може бути переведена на "червоний" рівень епіднебезпеки, тому що є порушення наших критеріїв. Треба безумовне дотримання всіх карантинних заходів. Світ іншого не вигадав", – зазначив міністр.

За його словами, ситуація з COVID-19 у країні залишається напруженою. Глава МОЗ прогнозує збільшення кількості і, як наслідок, рівня госпіталізацій найближчими тижнями.

Згідно з індикаторними показниками МОЗ України, у "червоній" зоні наразі 11 регіонів країни, зокрема Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області. Херсонська область – у "жовтій" зоні, усі інші регіони – у "помаранчевій".

Станом на 31 березня в Україні підтвердили майже 1,7 млн випадків COVID-19. Понад 32 тис. людей померло, а 1,3 млн пацієнтів одужали. Добою раніше у країні зафіксували 10,5 тис. нових випадків зараження коронавірусом.

За даними системи моніторингу Ради нацбезпеки та оборони, у Хмельницькій області від початку пандемії виявили майже 64 тис. хворих на COVID-19. Померло від цієї хвороби приблизно 1,23 тис. осіб, а одужало – 50,6 тис.

В Україні останніми тижнями зростає захворюваність на COVID-19. 4 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що у країні почалася третя хвиля пандемії коронавірусу. Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов підкреслював, що, якщо ситуація з поширенням коронавірусної інфекції в Україні почне погіршуватися, імовірний новий локдаун.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.