Степанов назвав регіони України, які ризикують потрапити в "червону" зону епідемії

Епідемічну ситуацію в Україні Степанов назвав "достатньо напруженою"
Фото: ЕРА
За словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, у "червоній" зоні епідемічної небезпеки опинилося чотири регіони, у деяких ситуація стабілізувалася.

Чотири регіони України залишаються в "червоній" зоні епідемічної небезпеки, пов'язаній із коронавірусною інфекцією. Про це на брифінгу 16 березня повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

За його даними, на цьому рівні опинилися Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька та Житомирська області.

"Ті області, які були переведені на "червоний" рівень епідемічної небезпеки і в яких є дотримання встановлених правил і обмежень, – ми вже бачимо стабілізацію ситуації і далі розраховуємо на покращення ситуації", – сказав міністр.

Він підкреслив, що іншим регіонам країни необхідно не допускати переходу в "червону" зону.

"Якщо подивитися на ті показники, які є в різних регіонах, достатньо напружена ситуація у Вінницькій області, достатньо напружена ситуація в місті Києві – вони найближче до переходу на "червоний" рівень", – пояснив Степанов.

Глава МОЗ закликав органи місцевого самоврядування "посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень".

Загалом епідемічну ситуацію у країні Степанов назвав "достатньо напруженою".

Від початку епідемії в Україні підтвердили понад 1,4 млн випадків коронавірусної інфекції, з них 9642 – протягом останньої доби. Померло 28 697 пацієнтів із COVID-19, одужало понад 1,2 млн осіб.