Степанов про COVID-19 на курортах України: Вірус ніколи не відпочиває

Степанов розповів про зростання хворих на COVID-19 на курортах
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook

Відпочивальники на курортах в Україні часто вже не дотримуються карантину. За словами міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, для них "не існує жодних правил".

Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ) фіксує зростання кількості хворих на COVID-19 в Одеській області, оскільки для відпочивальників "не існує взагалі жодних правил", сказав глава міністерства Максим Степанов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" 1 вересня.

"Це було нами прогнозовано з огляду на те, що ми бачили по телебаченню й у соціальних мережах. Часто для відпочивальників не існує взагалі жодних правил, навіть найм'якших. Я розумію, що людина на курорті прагне розслабитися й відпочити, але давайте не будемо забувати, що вірус ніколи не відпочиває", – сказав міністр.

Зростання захворюваності на COVID-19 пов'язане з тим, що люди відвідують місця масових скупчень, зазначив Степанов.

"Значна кількість людей приїжджає до Одеси на кілька днів, підхоплює хворобу і повертається у свій регіон. Водночас новий випадок COVID-19 фіксують за адресою проживання, а не за фактом імовірного інфікування на відпочинку", – пояснив він.

Наприкінці серпня епідемічна ситуація в Україні погіршилася: щодня у країні фіксують більше ніж 2 тис. нових випадків зараження коронавірусом. Протягом останньої доби в Україні виявили ще 2088 випадків інфікування коронавірусом. Померло 2605 хворих, видужало 57 802 (+688). Загальна кількість підтверджених заражених зросла до 123 303.