Степанов розповів, чи будуть в Україні закривати храми на карантин

Церкви під час карантину не закриють
Фото: depositphotos.com

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов сказав, що закривати храми не будуть, але під час богослужінь потрібно краще стежити за виконанням протиепідеміологічних правил.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на брифінгу у Львові 6 серпня сказав, що МОЗ не має наміру забороняти відвідування церков під час адаптивного карантину. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Степанов зазначив, що під час богослужінь потрібно краще стежити за виконанням протиепідеміологічних правил.

"Я навіть не знаю, як це коментувати. Яке закриття церков? Це вже хтось щось самостійно придумав... Я сам, зокрема, є людиною, яка ходить до церкви. Іноді я спостерігаю недотримання тих правил, які в нас встановлені [щодо дотримання карантину]. Якщо є така проблематика в тому чи іншому храмі, її просто потрібно виправити", – зазначив Степанов.

З 11 травня в Україні почали пом'якшувати карантинні обмеження. 20 травня Кабмін ввів так званий адаптивний карантин: регіональна влада дістала право послаблювати обмежувальні заходи за умови відповідності трьом критеріям.

Протягом минулої доби в Україні підтверджено 1318 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією – це новий антирекорд. Загальна кількість тих, хто заразився коронавірусом в Україні, сягнула 76 808 осіб, із них 1788 померли, 41 527 одужали.

Станом на 5 серпня 10 областей України не відповідають умовам послаблення карантину.