Степанов заявив, що в Україні немає проблем із госпіталізацією хворих на COVID-19

В Україні понад 30 тис. ліжок для лікування пацієнтів із COVID-19 вільні, заявили в Міністерстві охорони здоров'я
Фото: depositphotos.com
В Україні летальність від коронавірусної інфекції становить 2%. Про це 15 квітня в ефірі телеканала "Україна 24" заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Із госпіталізацією важких хворих немає проблем. У нас із майже 78 тис. ліжок по країні під COVID-19 на ранок було зайнято 46 тис. Понад 30 тис. вільні, так що проблем із ліжками немає", – сказав міністр.

Степанов зазначив, що за лікарні відповідає місцева влада, і не відкинув ситуації, коли пацієнта не хочуть госпіталізувати. Глава МОЗ сказав, що треба вивчати кожен такий випадок конкретно.

"Є зобов'язання госпіталізувати людей при відповідних показаннях. Сатурація 85 – це обов'язкова госпіталізація. Тому ми змушені іноді розбиратися в кожному конкретному випадку", – підкреслив він.

Степанов сказав, що в ситуаціях, коли медики відмовляються госпіталізувати, можна телефонувати в контакт-центр міністерства за номером 0 800 60 20 19.

"Якщо у вас виникають будь-які проблеми, будь ласка, телефонуйте, щоб ми могли дуже швидко і професійно розібратися в ситуації", – сказав міністр.

Контекст:

14 квітня Степанов заявив, що в Україні епідемія COVD-19 іде на спад. У Національній академії наук України підтвердили цю інформацію. За даними вчених, пікового періоду смертності ще не подолано, зниження кількості летальних випадків в Україні науковці очікують наступного тижня.

Станом на 15 квітня в Україні підтвердили 1,9 млн випадків коронавірусу, померло 38,7 тис. пацієнтів, одужало майже 1,5 млн осіб.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.