"Стояв за кавою 20 хвилин". Ткаченко поскаржився на туристичну інфраструктуру на півдні України

Заповіднику понад 100 років
Фото: Біосферний заповідник "Асканія-Нова" імені Ф.Е. Фальц-Фейна / Facebook
Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко назвав заповідник "Асканія-Нова" унікальним об'єктом, у якому ніде переночувати.

У розташованому в Херсонській області заповіднику "Асканія-Нова" погано розвинена туристична інфраструктура. Про це міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив "24 каналу" в інтерв'ю, опублікованому 4 квітня.

"Це біосферний, науковий заповідник, це зовсім інша історія, ніж національні парки у країнах, де можна подорожувати машиною і дивитися на тварин. Насправді об'єкт унікальний, а інфраструктури немає жодної. Я стояв у черзі за кавою 20 хвилин, адже в цьому містечку була лише одна кав'ярня. Переночувати теж неможливо", – сказав міністр.

За його словами, інвестори мають можливість розвивати такі "туристичні магніти".

"Мовиться не тільки про державних інвесторів, але й приватних. Коли там будуть дороги, інфраструктура – туди приїдуть не тільки українські туристи, але й багато європейців. Такого унікального об'єкта в Європі більше немає", – вважає Ткаченко.

Площа заповідника "Асканія-Нова" становить 33,3 тис. км&³2;, найближче до нього розташоване місто Каховка. Заповідник створено 1898 року, зараз ним керує Українська академія аграрних наук.