Суд заочно ув'язнив на вісім років чиновника Харківської ОДА, який утік до РФ

Грива очолював департамент ЖКГ п'ять років
Скріншот: АТН Харьков / YouTube

Екс-директора департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Романа Гриву, який 2015 року втік до РФ, заочно обвинувачено у привласненні коштів та службовому підробленні, скоєному за попередньою змовою групою осіб.

Дзержинський районний суд Харкова заочно визнав екс-директора департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Романа Гриву, який утік до РФ, винним у привласненні коштів та службовому підробленні, скоєному за попередньою змовою групою осіб. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Екс-чиновника засудили до восьми років ув'язнення з позбавленням права обймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на три роки зі штрафом та з конфіскацією майна. Суд також задовольнив цивільний позов прокурора.

Засуджений повинен сплатити до державного бюджету майже 1,3 млн грн, зазначили у прес-службі.

Встановлено, що екс-чиновник у період із квітня до листопада 2013 року уклав із приватною фірмою три договори на реконструкцію очисних споруд, капітальний ремонт теплотраси та будівництво свердловини.

"Із метою привласнення коштів чиновник вступив у змову з директором ТОВ. Створив штучні умови для того, щоб саме ця фірма перемогла в тендері на проведення ремонтів, а згодом уклав із товариством низку договорів", – ідеться в повідомленні.

В акти виконаних робіт за договорами вносили завідомо неправдиві дані про обсяг та вартість робіт. Загальна сума привласнених коштів становить майже 1,3 млн грн.

Чиновник очолював Департамент житлово-комунального господарства Харківської облдержадміністрації із 2010 року до березня 2015 року, коли колишній голова облдержадміністрації Ігор Райнін звільнив його з формулюванням "за невиконання службових обов'язків".

Колишній директор департаменту перебуває в розшуку із березня 2015 року. За даними слідчих, екс-чиновник переховується на території Російської Федерації, де набув статусу біженця. У зв'язку із цим суд вів заочне судочинство.