Суддю з Дніпропетровської області відсторонили через підозру у викраденні свого бізнес-партнера – ДБР

Оскільки суддю цікавив агросектор, то його партнер зареєстрував сільгосппідприємство в Сумській області
Фото: Державне бюро розслідувань / Facebook

Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя суддю Господарського суду Дніпропетровської області, якого підозрюють у замовленні викрадення свого бізнес-партнера. Про це 31 липня повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

15 липня ДБР повідомляло, що суддю Господарського суду Дніпропетровської області, який замовив викрадення свого бізнес-партнера, повідомили про підозру.

Відповідно до матеріалів слідства, суддя 2017 року, окрім основної роботи, вирішив отримувати прибутки від підприємницької діяльності. Через офіційну заборону суддям займатися бізнесом він знайшов підставну людину, на яку і почав оформлювати всі дозвільні документи, інформували в ДБР.

Оскільки суддю цікавив агросектор, то його партнер зареєстрував сільгосппідприємство в Сумській області. Для старту бізнес-проєкту фігурант виділив понад 3 млн грн, за ці кошти підставна особа придбала на своє ім'я комбайни, вантажівки, трактори й іншу техніку, зазначали у відомстві.

Підприємство розширювалося, гроші в його розвиток, зокрема, вкладав і партнер підозрюваного. Утім, суддю почало все менше влаштовувати керівництво компанією своїм напарником. В один із моментів він вирішив прибрати його з товариства, шантажуючи мільйонною позикою. Однак безплатно чоловік не захотів відходити від справ, повідомляли в ДБР.

Суддя, "не знайшовши спільної мови" з компаньйоном, "вирішив вплинути на ситуацію фізично".

Він замовив представникам кримінального середовища викрадення напарника. За $17 тис. чоловіка мали позбавити волі й змусити підписати необхідні документи для переходу права власності на майно господарства.