"Тільки жлобські крісла не знімайте". hromadske зробило репортаж про виселення з держдач у Кончі-Заспі. Відео

"Жлобськими" Гурін назвав меблі одного з виселених мешканців держдачі
Фото: hromadske.ua
Частина жителів державних дач у Кончі-Заспі в Київській області вже виселилися, залишивши після себе дорогі меблі та дорогі дерева. Про це йдеться в репортажі з Кончі-Заспи, опублікованому телеканалом hromadske 25 червня.

Директор будинку відпочинку "Конча-Заспа" Державного управління справами (ДУС) Олександр Гурін показав кілька звільнених мешканцями держдач. Він показав дерева, які там ростуть, за €15 тис. і €40 тис. кожне. Колишні орендарі, за словами Гуріна, забирали з приміщень свої меблі, щоправда, як видно в сюжеті, не всі.

"Вивіз кухню раніше, ніж ми почали перемовини про звільнення цього будинку. [...] Сказав, що купив кухню за €30 тис.", – повідомив він про одного з колишніх мешканців Кончі-Заспи.

В іншому приміщенні, яке показали журналістам, залишилися претензійні меблі.

"Тільки ці жлобські крісла не знімайте", – сказав директор будинку відпочинку.

За його словами, частина громадян судиться з ДУС щодо виселення з держдач. Дехто має борги за комунальні послуги.

Контекст:

14 травня президент України Володимир Зеленський заявляв, що доручив провести повний аудит земель і резиденцій в Кончі-Заспі і Пущі-Водиці. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомляв, що аудиту підлягають 71 будинок в Кончі-Заспі і 32 будинки в Пущі-Водиці.

4 червня Данілов повідомив, що перші 20 осіб перебувають у процесі виселення з державних дач.

16 червня "Українська правда" з посиланням на відповідь Державного управління справами повідомила, що будинок відпочинку "Конча-Заспа" розірвав договори про користування державними дачами з вісьмома чинними і колишніми посадовцями.