Три шахти Криворізького залізорудного комбінату приступили до роботи – в.о. голови правління

У правлінні заявили, що шахтарі, які продовжують страйкувати, не висувають жодних вимог у письмовому вигляді
Фото: krruda.dp.ua

Виконувач обов'язків голови правління ПАТ "Кривбасзалізрудком" Сергій Новак повідомив, що із трьох шахт на поверхню піднялися всі працівники, 24 людини все ще залишаються в шахті "Жовтнева".

На трьох шахтах Криворізького залізорудного комбінату шахтарі розпочали роботу, продовжує страйкувати 24 людини на шахті "Жовтнева", повідомив у коментарі агентству УНІАН в.о. голови правління ПАТ "Кривбасзалізрудком" Сергій Новак.

"Три шахти приступили до роботи. Із цих шахт піднялися всі працівники. Залишилися 24 людини на шахті "Жовтнева". Нам незрозуміло, чому вони все ще там. Вони не висувають жодних вимог у письмовому вигляді. Вони просто кажуть: ми хочемо гідної заробітної плати. Усе. Яка це гідна – нам незрозуміло. Ми підняли з 1 вересня на 10% і на 35%, з 1 жовтня ми піднімаємо ще на 10%, усім", – підкреслив керівник.

Новак повідомив, що до страйку заробітна плата в шахтарів становила понад $600.

"Кривбасзалізрудком" – найбільше підприємство України, яке видобуває руду в підземний спосіб, одне з найбільших підприємств Кривого Рогу.

8 вересня в підземному протесті Криворізького залізорудного комбінату брало участь 393 шахтарі. 10 вересня на шахті "Жовтнева" протестувало 30 гірників, на шахті "Батьківщина" – 86 осіб, на шахті "Тернівська" – 56 співробітників, на шахті "Гвардійська" – 89.

24 вересня правління комбінату заявило, що шахти, де протягом трьох тижнів триває страйк шахтарів, буде зупинено, штат скорочено, а правління звернеться у правоохоронні органи, щоб припинити блокування підприємства.