"Це одна з найкращих реабілітацій". Тяжкопоранена Наталія пройшла курс відновлення від Фонду Ріната Ахметова

Наталія пройшла курс фізичної та психологічної реабілітації Фонду Ріната Ахметова
Фото надала команда Фонду Ріната Ахметова

Жителька міста Підгородне Дніпропетровської області Наталія втратила доньку внаслідок повномасштабної російської агресії, а сама дістала множинні травми. Фонд Ріната Ахметова допомагає жінці відновитися, про що пресслужба Фонду повідомила "ГОРДОН".

"Іскандер", запущений країною-агресором РФ, влучив у будинок жінки. Під завалами Наталію виявив її чоловік, а за кілька годин відшукав і їхню доньку, дворічну Лізу. Дівчинка загинула, а Наталія дістала вкрай тяжкі поранення.

Жінка з донькою завжди ходила в укриття під час повітряної загрози. Але того вечора в Підгородному тривоги не оголошували. Наталія готувала вечерю й навіть не почула свисту ракети. Після трагедії жінка зізналася, що їй часто сниться загибла донька. Психологи й медична команда під час курсу реабілітації від Фонду докладають усіх зусиль, щоб підтримати й допомогти батькам, які переживають страшну втрату.

"Наталія мала багато травм. Її довелося ввести у штучну кому, щоб урятувати. Зараз вона не може працювати через інвалідність й інтенсивно лікується. Фонд Ріната Ахметова дуже допоміг. Для нас, людей, які потрапили у складні життєві обставини, пов'язані з війною, такі реабілітації потрібні", – сказав чоловік Наталії Владислав.

Нещодавно Наталія пройшла курс фізичної та психологічної реабілітації Фонду Ріната Ахметова в санаторії на Закарпатті.

"Тут багато різних процедур. Мені сподобалися термальна ванна, мінеральний басейн, соляна кімната. Інгаляції теж потрібні, тому що в мене дуже травмовані легені. Я дуже вдячна. Це одна з найкращих реабілітацій за минулий рік, протягом якого я лікуюся й намагаюся відновитися", – розповіла Наталія.

Контекст:

У межах програми "Лікування та реабілітація поранених дорослих" Фонд Ріната Ахметова надає допомогу жителям України, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів житлових районів: це лікування, реабілітація, психологічна допомога. З 2014 року Фонд надав допомогу з лікування та реабілітації понад 11 тис. українців. Якщо вам чи тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть у месенджер Фонду або телефонуйте на безплатну гарячу лінію 0 800 509 001 (лінія працює з понеділка до п'ятниці).