Центри з видачі закордонних паспортів призупинили роботу через вилучення СБУ серверів у телекомунікаційних компаніях – ДП "Документ"

Закордонні біопаспорти набудуть "особливої ваги" після отримання безвізу Україною
Фото: pk-ukraina.gov.ua

Прес-секретар мережі обслуговування державного підприємства "Документ" Володимир Поліщук повідомив, що труднощі з отриманням закордонних паспортів почали виникати сьогодні вдень.

6 квітня всі центри "Паспортний сервіс", де українцям надаються послуги з оформлення закордонних паспортів, призупинили роботу з технічних причин. Про це повідомили на сайті держпідприємства "Документ".

Скріншот: pasport.org.ua

Прес-секретар мережі обслуговування "Документ" Володимир Поліщук розповів телеканалу "112 Україна", що не працюють спеціальні канали зв'язку, що забезпечують захист інформації, яку підприємство надає через відповідні сервери до державно-міграційної служби та до інших установ, які займаються друком паспортів.

"Як мені відомо, СБУ наразі проводить перевірки, можливо, вилучає сервери в низці телекомунікаційних компаній, які, маючи цю ліцензію, надають послуги із захисту інформації і надають ці захищені канали зв'язку. Керівництво ДП "Документ" поїхало до провайдерів і з'ясовує, наскільки ця ситуація серйозна", – заявив Поліщук.

Він зазначив, що труднощі з отриманням паспортів почали виникати після 15.00. Люди не могли оформити або отримати закордонних паспортів.

"Сподіваюся, завтра цей центр та інші центри запрацюють", – додав Поліщук.

6 квітня Європейський парламент проголосував за надання Україні безвізового режиму з ЄС. Тепер рішення має затвердити Рада Євросоюзу на рівні послів та міністрів. Після цього документ мають підписати президент Європарламенту та головуючий в Раді ЄС представник Мальти.

Для безвізового виїзду за кордон знадобиться біометричний паспорт.

Видача закордонних біопаспортів стартувала в Україні у січні 2015 року.