2022 року для вступу на бюджет потрібно буде скласти мультипредметний тест – Шкарлет

Якщо у спеціальностях потрібно складати творчий конкурс, то такий конкурс буде єдиним складником конкурсного балу для вступу
Фото: depositphotos.com
2022 року для вступу на бюджет абітурієнтам необхідно буде скласти національний мультипредметний тест, а контрактникам – подати мотиваційний лист. Про це 27 березня в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, його цитує "Інтерфакс-Україна".

"Якщо це вища освіта на підставі повної загальної середньої освіти, то у проєкті ми передбачаємо, що у спеціальностях із творчим конкурсом враховуватимуть заяву, результат творчого конкурсу та мотиваційний лист. В інших спеціальностях для вступу на бюджет – це буде заява, національний мультипредметний тест і мотиваційний лист. Інші спеціальності на контракт – лише заява та мотиваційний лист", – сказав він.

Щодо вступу до вищих військових закладів, то, за словами міністра, будуть збережені чинні правила прийому до таких закладів.

Він також наголосив, що якщо у спеціальностях потрібно складати творчий конкурс, то такий конкурс буде єдиним складником конкурсного балу для вступу до вишу.

Шкарлет додав, що проєкт умов прийому ще потрібно затвердити.

Контекст:

24 березня Верховна Рада скасувала державну підсумкову атестацію, ЗНО, єдиний вступний іспит та єдиний професійний вступний іспит 2022 року.