У Брюсселі відкрили фотовиставку "Битва за світло" про героїзм українських енергетиків. Фото photo icon

Мета фотовиставки у Брюсселі – привернути увагу європейських партнерів до проблем в українській енергетиці, які пов'язані з масованими обстрілами з боку росіян
Фото надала пресслужба ДТЕК

У столиці Бельгії Брюсселі поблизу Європарламенту відкрили фотовиставку "Битва за світло", яка присвячена героїзму українських енергетиків в умовах постійних обстрілів енергетичних об'єктів російськими окупантами. Про це 16 жовтня повідомили в Telegram-каналі компанії ДТЕК.

На виставці презентували роботи відомих українських фотографів, які протягом повномасштабної війни документували наслідки обстрілів електростанцій і життя українців в умовах вимушених вимкнень світла.

"Світ має побачити ці фотографії. Це не фотографії, зроблені в минулому столітті чи навіть у минулому десятилітті. Вони показують сучасну європейську націю. У 2024 році", – зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко під час заходу з нагоди відкриття фотовиставки.

Мета фотовиставки у Брюсселі – привернути увагу європейських партнерів до проблем в українській енергетиці, які пов'язані з масованими обстрілами з боку росіян. Організатори виставки також прагнуть закликати до збільшення допомоги українській енергетиці, котра зазнала пошкоджень із початку повномасштабного вторгнення.

Контекст:

Від початку повномасштабної війни ворог обстріляв ТЕС ДТЕК майже 190 разів. За дев'ять місяців 2024 року компанія вклала в ремонти й відновлення теплоелектростанцій понад 2,3 млрд грн власних коштів.