У Броварах місцевий житель виявив арсенал зброї – поліція

Вилучені боєприпаси та зброю передали на експертизу
Фото: Поліція Київської області / Facebook

У Броварах Київської області місцевий житель знайшов арсенал із гранатами, патронами та комплектувальними деталями до зброї. Про це 30 серпня у Facebook повідомляє пресслужба поліції Київської області.

За даними правоохоронців, дві сумки зі зброєю чоловік виявив на території занедбаної будови. Про знахідку він одразу повідомив у поліцію. За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група, а також група реагування патрульної поліції Броварського районного управління поліції та вибухотехніки.

"Правоохоронці виявили 988 набоїв різного калібру, гранату Ф-1, чотири гранати РГД-5, тротилові шашки, кайданки, одну гранату ВОГ і два запали УЗРГМ, магазин до АК-74 із 30 набоями калібру 5,45 мм, деталі до карабіна Мосіна і автомата Калашникова", – указано в повідомленні.

Вилучену зброю передали на експертизу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.