У День Незалежності порядок у Києві охоронятиме приблизно 10 тис. поліцейських і нацгвардійців

Кінологи зі службовими собаками перевірили локації, де проводитимуть святкові заходи
Фото: mvs.gov.ua
У день святкування 30-ї річниці незалежності України приблизно 10 тис. поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії в посиленому режимі стежитимуть за громадським порядком в Києві. Про це 24 серпня повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Фахівці вибухотехнічної служби та кінологи зі службовими собаками перевірили локації, де проводитимуть святкові заходи. У місцях масового перебування громадян чергують патрулі, поліція діалогу, а також додаткові наряди, які прибули у столицю.

Правоохоронці закликали українців із розумінням ставитися до роботи поліцейських на фільтраційних пунктах на вході до місця проведення заходів. Ідеться про поверхневі перевірки, які мають гарантувати безпеку всіх учасників урочистостей.

У МВС також попросили водіїв транспортних засобів планувати свої маршрути з урахуванням обмеження дорожнього руху в Києві.

Фото: mvs.gov.ua

Контекст:

24 серпня Україна святкує 30-ту річницю незалежності. Головною подією дня в Києві стане військовий парад, він розпочнеться о 10.00 на Майдані Незалежності.

У зв'язку з урочистими заходами перекриють кілька десятків вулиць, їхній список опублікувала Патрульна поліція. Також буде припинено роботу низки тролейбусних і автобусних маршрутів, до 13.00 закриють вхід і вихід станції метро "Майдан Незалежності" і перехід між станціями "Майдан Незалежності" та "Хрещатик", повідомили у КМДА.