У "Дії" з'явилося посвідчення ветерана

За словами Мінцифри, додавши посвідчення в застосунок, ветеранові не потрібно носити із собою паперовий аналог
Фото: depositphotos.com

У застосунку "Дія" став доступним новий документ – посвідчення ветерана. Про це 5 червня повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

"Запустили один із найочікуваніших документів для наших захисників. Тепер посвідчення ветерана буде завжди під рукою, не потрібно носити із собою паперовий аналог", – ідеться в повідомленні.

Федоров зазначив, що документ у застосунок може додати учасник бойових дій, людина з інвалідністю внаслідок війни, учасник війни, постраждалий учасник Революції гідності, член сім’ї загиблого ветерана війни, а також член сім'ї загиблого захисника чи захисниці України.

"Прогортайте всі документи в "Дії" – натисніть "Додати документ" – оберіть "Посвідчення ветерана" – надайте дозвіл на отримання даних і натисніть "Додати посвідчення". Усе готово, документ протягом кількох хвилин з'явиться в застосунку", – пояснив міністр.

Контекст:

"Дія" – електронний сервіс державних послуг, який створило Міністерство цифрової трансформації України, його запустили 6 лютого 2020 року. До нього входять однойменний мобільний застосунок і портал із публічними послугами.