У Харківському гарнізоні ЗСУ пообіцяли без попередження збивати дрони, які літають над військовими об'єктами

Безпілотники збиватимуть без попередження над об'єктами або на підльоті до них
Фото: ЕРА

У Харківському гарнізоні Збройних сил України закликали утриматися від спроб проникнення на території військових частин.

У Харківській області військовослужбовці без попередження збиватимуть безпілотні літальні апарати, які з'являтимуться над військовими об'єктами, повідомили в Харківському гарнізоні Збройних сил України агентству "Укрінформ".

"Прохання до громадян утриматися від спроб проникнення на території військових частин, які охороняються. Використання безпілотних літальних апаратів – різних видів дронів – над військовими частинами, базами, складами і арсеналами буде вважатися порушенням, яке прирівнюватиметься до спроби проникнення на територію військового об'єкта. Тому будуть збиватися без попередження над об'єктами або на підльоті до них", – підкреслили в гарнізоні.

Причетних до таких інцидентів затримуватимуть і притягуватимуть до відповідальності.

28 квітня в Генштабі ЗСУ повідомили, що українські військові збили безпілотник, який пролітав над територією однієї з військових частин. Військові також затримали трьох осіб, які керували безпілотником, і передали їх Нацполіції.