У Карпатах з'явиться національний природний парк "Королівські Бескиди"

Національний природний парк створюють у Львівській області
Фото: depositphotos.com

У Львівській області буде створено національний природний парк "Королівські Бескиди", до його території мають приєднати майже 9 тис. га комунальних земель. Про це повідомив Офіс президента України.

Президент України Володимир Зеленський 30 листопада підписав указ №526/2020 про створення національного природного парку "Королівські Бескиди".

Парк створюють у Львівській області, до його території мають приєднати приблизно 9 тис. га комунальних земель, які є в підпорядкуванні "Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства "Галсільліс" і 306 га Дністрянського лісництва, повідомила пресслужба президента.

Землі буде вилучено й передано національному природному парку в постійне користування.

Кабінет Міністрів має забезпечити затвердження протягом шести місяців положення про національний природний парк. Уряд має передбачити у проєкті закону про держбюджет України на 2021 рік та наступні роки кошти для природного парку "Королівські Бескиди", зазначено в повідомленні.

Зеленський підписав указ №525/2020, яким закріпив статус заказника і парку – пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення за ландшафтним заказником "Кручі" в Донецькій області, ботанічним заказником "Долина ірисів" і парком – пам'яткою садово-паркового мистецтва "Адамівка" у Львівській області.