У Києві відкрили "Будинок Вільної Росії"

До громадської ради Будинку увійшли журналісти та громадські активісти
Фото: Дом Свободной России / Facebook

Організація "Будинок Вільної Росії", до якої увійшли представники російської діаспори та українські громадські діячі, позиціонує себе як "альтернативне посольство російського громадянського суспільства".

У Києві 13 квітня відбулося відкриття "Будинку Вільної Росії" – організації, до якої увійшли представники російської діаспори в Україні, а також українські громадські діячі та журналісти. Про це повідомляє сайт організації.

"Будинок Вільної Росії" позиціонує себе як "альтернативне посольство російського громадянського суспільства в Україні" та відкриту платформу "для діалогу і досліджень про сучасну Росію та її вплив на міжнародну спільноту, про російсько-українські відносини, про конфлікт на Донбасі і анексію Криму".

Очікують, що незабаром до Будинку переїдуть гуманітарний інфо-проект Emigrussia.org, а також проект "Свободи слова", який сприяє надсиланню листів політв'язням у Росії.

До громадської ради Будинку увійшли жуналіст Євген Кисельов, керівник КримЅОЅ, кримчанка Таміла Ташева, журналіст "Громадського" Катерина Сергацкова, політичний аналітик Андрій Круглашов, керівник Міжнародної Гельсінської Асоціації Данило Мещеряков, головний редактор The Odessa Review Владислав Давидзон та інші.

У квітні російський інтернет-сайт The Village опублікував статтю, у якій описано процес отримання українського громадянства.

Сайт підкреслив, що з 2014-го до 2016 року українське громадянство отримали 6618 росіян, з них 6261 – за спрощеною процедурою, а 357 – за указом президента країни.