У Київській області після щеплення проти COVID-19 помер студент

Студенту було 19 років
Фото: ugi.edu.ua
У день вакцинації проти коронавірусної інфекції помер 19-річний студент третього курсу Українського гуманітарного інституту (УГІ, у Бучі Київської області) Володимир Сало. Про це 14 вересня проінформував сайт вишу.

"О 14.30 він вакцинувався від коронавірусу. До вечора почував себе добре, о 18.30 вечеряв у студентській їдальні, потім пішов у кафетерій, де грав у настільні ігри. Пізніше піднялася температура, о 20.15 почалися судоми. О 20.35 зник пульс і дихання. Медичні працівники УГІ робили йому штучне дихання до приїзду "швидкої", яка прибула о 20.45. "Швидка" реанімувала Вову годину", – ідеться у повідомленні.

У виші стверджують, що в довідці вказано причину смерті: "Серцево-легенева недостатність. Набряк легень. Гостра коронарна недостатність", а остаточний висновок буде відомий "лише через місяць після завершення медичних досліджень".

Сало був родом із села Добросин Львівської області. Він був наймолодшим сином із п'ятьох дітей.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні станом на 19 вересня підтвердили 2,3 млн випадків коронавірусної інфекції, померло 54,9 тис. пацієнтів із COVID-19, одужало 2,2 млн людей.