У кіно, театри і клуби в "жовтій" зоні карантину будуть пускати з ПЛР-тестом – Мінкульт України

Кінотеатри, клуби, театри зможуть працювати й у період карантину, зазначили в Мінкульті
Фото: depositphotos.com
У "жовтій" зоні карантину в кіно, театри і клуби, крім осіб, вакцинованих проти COVID-19, будуть пускати також людей, які мають тест на коронавірус. Про це 21 вересня повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики України у Facebook.

"Також тимчасово для безперешкодного відвідування закладів культури чи будь-яких заходів дозволено мати негативний результат ПЛР-тестування або експрестестування на антиген. Такий результат дійсний 72 години", – ідеться в повідомленні.

Зазначено, що кінотеатри, клуби, театри та інші заклади сфери культури зможуть працювати й у період карантину, але "з дотриманням карантинних вимог та обмежень".

Зокрема, в "жовтій" зоні потрібно дотримуватися маскового режиму і фізичної дистанції 1,5 м.

Водночас заборонено проведення масових заходів за участю більше ніж однієї людини на 4 м&³2; площі будівлі або території, з наповненістю кінозалів або залів інших закладів культури понад 2/3 місць (за схемою розміщення "два заповнені ряди – один порожній") або більше ніж 50% місць (під час розміщення в шаховому порядку).

Також для повноцінної роботи закладів культури має бути щонайменше 80% вакцинованих хоча б однією дозою працівників або з дійсним негативним результатом тесту, підкреслили в Мінкульті.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

20 вересня Кабмін продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня. Регіони ділять на "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону" зони за рівнем обмежень, які залежать від епідемічної ситуації.

13 вересня Кабмін оновив карантинні обмеження в Україні на різних рівнях епідбезпеки. Зазначено, що обмеження не будуть діяти в "жовтій" зоні, якщо більше ніж 80% персоналу і 100% відвідувачів, окрім осіб до 18 років, мають "жовтий" або "зелений" COVID-сертифікат.

21 вересня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні ввела "жовтий" рівень епідемічної небезпеки на всій території України із 23 вересня.

У зв'язку з поширенням мутації восени в Україні прогнозують нову хвилю захворюваності на коронавірусну інфекцію, заявляв 19 серпня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Найбільше зростання кількості випадків COVID-19, за його прогнозами, буде в зимовий період.