У Львівській області від COVID-19 помер керівник Старосамбірського центру первинної медико-санітарної допомоги

Савенку було 59 років
Фото: Василь Савенко / Facebook

У місті Старий Самбір Львівської області від коронавірусу помер начальник центру першої медичної допомоги. 59-річний Василь Савенко очолив центр на початку медичної реформи.

У Львівській області від коронавірусу помер начальник Старосамбірського центру первинної медико-санітарної допомоги Василь Савенко. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила пресслужба Старосамбірської районної ради.

"В особі Василя Олексійовича ми втратили чудового лікаря, фахівця своєї справи, прекрасного амбітного активного керівника, надійного колегу й друга, доброго наставника, людину з активною життєвою позицією. Василь Савенко очолив первинну ланку медицини в буремний час реформування і гідно впорався із викликом. У нього було безліч планів та ідей, як надалі рухатися вперед, служити людям", – ідеться в повідомленні.

На своїй сторінці у Facebook заступниця міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак написала, що Савенко помер від коронавірусу.

Цього року Савенку мало виповнитися 60 років. Під час першого етапу медреформи він очолив Центр первинної медичної допомоги в Старому Самборі.

Протягом 1 серпня в Україні було підтверджено 1112 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією. Загальна кількість підтверджених випадків сягнула 72 168, із них 1725 померли, 39 543 пацієнти одужали.