У Львові пройшов мітинг на підтримку вчительки Батюк, звільненої за пост про Гітлера

У Львові розпочали збір підписів за відставку директора школи №100, за наказом якого 25 квітня звільнили вчительку Батюк
Фото: Мар'яна Батюк / Facebook

За словами представника "ВО Свобода" Любомира Мельничука, юристи партії нададуть докази того, що вчителька Мар'яна Батюк не писала поста з привітанням із днем народження лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера.

У Львові ввечері 27 квітня приблизно 200 осіб вийшло на акцію підтримки вчительки і місцевого депутата від "ВО Свобода" Мар'яни Батюк, звільненої зі школи після поста у Facebook із привітанням із днем народження лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера, повідомляє Zaxid.net.

Під час мітингу біля львівської школи №100 керівник міської організації партії "ВО Свобода" Любомир Мельничук заявив, що юристи звернуться до суду та нададуть докази, що Батюк не писала скандального поста.

Під час акції також розпочали збір підписів за відставку директора школи №100, за наказом якого 25 квітня звільнили вчительку.

У повідомленні з привітанням Гітлера із днем народження, яке з'явилося на сторінці Батюк уранці 20 квітня, було написано: "Великий чоловік, як не крути". Було також наведено цитати з книги Гітлера "Моя боротьба". Зараз публікації на сторінці депутата немає.

Депутат від ВО "Свобода" заявила в ефірі телеканала NewsOne, що вважає провокацією розміщення на її сторінці у Facebook привітання із днем народження Гітлера. Водночас вона розповіла, що досі не може зрозуміти, коли саме невідомі заходили на її сторінку у соцмережі й опублікували пост нібито від її імені. За словами Батюк, її Facebook англійською, і вона "просто не знає", як подивитися інформацію, хто і коли заходив у її акаунт.

У межах службового розслідування в школі №100 Батюк письмово попросили надати доступ до свого облікового запису у Facebook, але у призначений час вона не з'явилася, хоча й ознайомилася з листом.

Видання "Страна" опублікувало скріншоти нібито сторінок "ВКонтакте" і Facebook Батюк, де вона наводить інші цитати Гітлера. Ці пости наразі недоступні.