У Миколаєві вводять спецперепустки для проїзду у громадському транспорті

Спецперепустку для транспорту потрібно буде роздрукувати і носити із собою
Фото: depositphotos.com
Міським підприємствам, установам та організаціям Миколаєва необхідно на сайті міськради оновити електронні перепустки своїм працівникам, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич.

У Миколаєві вводять спеціальні перепустки для проїзду у громадському транспорті міста. Таке рішення ухвалили на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич у Facebook.

Сєнкевич зазначив, що міським підприємствам, установам та організаціям потрібно оновити електронні перепустки своїм працівникам. Він також додав, що на сайті міськради для цього з'явилася спеціальна система.

"Перепустки, оформлені минулого року, не дійсні. Кожен документ матиме свій індивідуальний QR-код. Копія буде зберігатися у спеціальній базі на сайті", – підкреслив Сєнкевич.

За його словами, після реєстрації на електронну пошту надсилатимуть спецперепустку, яку треба буде роздрукувати і носити із собою разом із документами, що засвідчують особу.

На сайті Миколаївської міськради уточнюють, що одержати пропуски можуть співробітники таких сфер:

  • охорони здоров'я;
  • продовольчого забезпечення;
  • управління та надання найважливіших державних послуг;
  • енергозабезпечення;
  • водопостачання;
  • зв'язку і комунікації;
  • фінансових та банківських послуг;
  • функціонування інфраструктури транспортного забезпечення;
  • сфери оборони;
  • правопорядку і захисту;
  • суб'єктів господарювання, які мають безперервний промисловий цикл.

Начальник відділу стандартизації та впровадження електронного урядування Миколаївської міськради Дмитро Канарський у коментарях у Facebook уточнив, що із 24 березня користуватися громадським транспортом зможуть лише власники спецперепусток.

Миколаївська область потрапила до "помаранчевої" карантинної зони. У регіоні перевищено рівень госпіталізацій на 100 тис. населення – 101,2 за норми 60. Місця з киснем у лікарнях заповнено на 65%.

У самому Миколаєві також важка ситуація з поширенням вірусу, повідомив напередодні у Facebook голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім. Він зазначив, що місто наближається до "червоної" зони. Станом на 21 березня в місті було перевищено показник рівня госпіталізація (101,15 за норми не більше ніж 60). Також у Миколаєві фіксують сильну завантаженість кисневих ліжок (64,72% за нормі не більше ніж 65%).

Із 24 березня в Миколаєві почнуть діяти суворі карантинні обмеження: буде заборонено роботу закладів культури, ТРЦ, проведення масових заходів і присутність глядачів на спортивних заходах.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. В Україні станом на 22 березня підтвердили майже 1,6 млн випадків хвороби, 1,3 млн осіб одужали, а більше ніж 30 тис. – померло.