У Міноборони анонсували роботу сервісу рекрутингу в "Резерв+"

У "Резерв+" у доступі будуть як бойові, так і небойові позиції, розповіли в Міноборони
Скріншот: Міністерство оборони України / Telegram

У жовтні в застосунку "Резерв+" почне працювати сервіс рекрутингу. Про це 27 вересня повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, її цитує сайт Міноборони.

"Ми ставили перед собою амбітну мету, щоб застосунок "Резерв+", крім базової функції оновлення даних, став інструментом, де військовозобов'язаний, призовник чи резервіст міг розв'язати свої питання в кілька кліків. І відкриття можливості обрати собі місце служби – один із важливих кроків, які ми робимо для цього", – сказала Черногоренко на конференції у Львові.

У Міноборони зазначили, що в доступі будуть як бойові, так і небойові позиції. Сам сервіс допоможе користувачам вибрати посади, які найбільше відповідають їхнім досвіду, вмінням і вподобанням.

Як вказали у відомстві, на початку пошуку вакансії користувачам потрібно заповнити невелику анкету.

"На основі цієї інформації й обраних навичок система запропонує найбільш відповідні варіанти. Застосунок міститиме детальний опис вакансій, включаючи інформацію про бригади, їхнє командування, досягнення й публікації у ЗМІ", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

"Резерв+" є анонсованим раніше "електронним кабінетом військовозобов'язаного". Застосунок доступний для завантаження на смартфони через App Store і Google Play Market із 18 травня, він надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі "Оберіг".

Завдяки застосунку понад 3 млн українців змогли оновити свої дані та згенерувати військовий електронний документ, розповіли в Міноборони.

З 18 червня в "Резерв+" став доступний електронний військово-обліковий документ і з'явилася можливість редагування даних. Наприкінці червня в "Резерв+" з'явилася бронь від мобілізації.

Про запуск проєкту з рекрутингу до ЗСУ Міноборони повідомило в листопаді 2023 року. Центри рекрутингу української армії відкриті вже у 35 містах, у деяких є по кілька центрів. В Україні в середньому щомісяця рекрутується 6,5 тис. добровольців, повідомили в Міноборони 20 вересня 2024 року.