У МОЗ України допускають посилення карантину по всій країні

В Україні підтверджено 230,2 тис. випадків коронавірусної інфекції
Фото: depositphotos.com

Основним показником для посилення карантину в Україні є заповненість ліжок, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов допускає посилення карантину на всій території України. Про це він завив в ефірі телеканала ICTV.

Міністр пояснив, що основним показником для посилення карантину є здатність медичної системи надавати допомогу хворим на COVID-19.

"У нас загальна кількість ліжок, які на сьогоднішній день відведено під лікування COVID-19, складає приблизно 37 тис. На сьогоднішній день у лікарнях перебуває з діагнозом COVID-19 або з підозрою на нього 16 745 людей. Зрозуміло, що якщо буде і далі збільшуватися такими темпами і ми вийдемо [на заповненість ліжок] більше ніж на 60%, то ми будемо пропонувати не діяти виключно в умовах адаптивного карантину, а вводити більш жорсткі обмеження на території всієї країни", – зазначив він.

Водночас Степанов підкреслив, що не йдеться про цілковите зупинення країни.

"Дуже важливо знайти баланс, країна повинна економічно витримати. Я не вважаю, що його (повний локдаун. – "ГОРДОН") треба робити. Але в той же час введення обмежень, які будуть розривати ланцюг передачі хвороби, – це може бути", – додав міністр.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 5 жовтня в Україні підтверджено 230,2 тис. випадків коронавірусної інфекції, 4430 хворих на COVID-19 померли, 101,3 тис. одужали.