У Нацгвардії України тестують бронежилети для жінок-військовослужбовиць

Бронежилети тестують у Київському гарнізоні Нацгвардії
Фото: скріншот відео Національна гвардія України / YouTube

В Україні на запит Національної гвардії для жінок, які відбувають військову службу, розробили бронежилети. Про це 10 листопада повідомила у Facebook заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян.

Жінки-військовослужбовиці Київського гарнізону Нацгвардії отримали бронезахист від виробника та тестують їх на собі.

За словами Акопян, інтеграція жінок до ЗСУ та Нацгвардії активно триває останні кілька років. Водночас є низка організаційних та функціональних моментів, які необхідно перебудувати з урахуванням фізіологічних особливостей та потреб жінок, які відбувають військову службу.

Відео: Національна гвардія України / YouTube

Контекст:

Національна гвардія України – військове формування з правоохоронними функціями, входить до системи МВС України та призначене для виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод та законних інтересів громадян України, суспільства та держави від злочинних та інших протиправних посягань.

Як самостійна силова структура існувала з 1991-го до 2000 року. У березні 2014 року відновили як військове формування з правоохоронними функціями на базі внутрішніх військ МВС. Загальна кількість – до 60 тис. військовослужбовців.