У новорічному "Вечірньому кварталі" вийшов ролик із "гомфобними" жартами, студія попросила вибачення і видалила його

"Вечірній квартал" показав ролик із гомофобними жартами
Скріншот: Студия Квартал 95 Online / YouTube

Після скарг користувачів Facebook і YouTube на гомофобні жарти в номері новорічного "Вечірнього кварталу" Буратіно "Студія "Квартал 95" видалила відео з публічного доступу і попросила вибачення у глядачів.

31 грудня в ефірі каналу "1+1" вийшов новорічний випуск програми "Вечірній квартал" із роликом, у якому були жарти про гомосексуалів.

У номері про акторів театру, які репетирують виставу "Буратіно", головний герой заявляє, що він гомосексуал. Інші актори жартують, що він тепер "не Буратіно, а БуратінА", дарують йому абетку з літерами "ЛГБТ", штовхають його, гидують тримати за руку, кажуть, що "від нього ж не народиться новий чоловічок", і обігрують інші образливі стереотипи щодо геїв.

Зараз ролик видалено з каналу "Студія Квартал 95 Online" на YouTube.

Канал "112 Україна" повідомляє, що після скарг користувачів Facebook у коментарях під роликом студія у відповідь попросила вибачення.

"Друзі, номер новорічного "Вечірнього Кварталу" про Буратіно, безсумнівно, не мав на меті образити кого-небудь, але ми визнаємо, що він міг здатися таким. Щиро просимо вибачення в тих, кого він скривдив. Номер буде видалено зі всіх офіційних каналів "Студії "Квартал 95" і вилучено із загального доступу", – ідеться в повідомленні.

Скріншот: Студія "Квартал 95" / Facebook

4 січня на сторінці "Студія "Квартал 95" у Facebook немає ролика і повідомлень із вибаченнями.

Медіа-група "1+1" також попросила вибачення за відео "Вечірнього кварталу". За словами керівництва каналу, у мініатюрі про Буратіно дійсно були епізоди, які могли викликати звинувачення у неповазі до сексуальних меншин.

"Просимо вибачення за цей епізод і запевняємо, що у нас не було жодного наміру образити будь-кого. Телеканал "1+1" вилучив цю мініатюру зі своєї бібліотеки. "1+1 медіа" переконана, що ми маємо жити у відкритому і толерантному суспільстві. Саме тому ми не хочемо уникати теми сексуальних меншин, яка є частиною сучасного життя, і висвітлюємо її, зокрема, у випусках новин. Водночас, очевидно, що зараз у ЗМІ відсутні стандарти роботи з такою темою, особливо, коли мова заходить про гумор. Ми готові надати наші інформаційні майданчики для такої дискусії і запросити інші медіа-групи, упевнені, ця тема є важливою для українського медійного простору загалом", – йдеться в заяві каналу.