У Польщі зафіксували найбільшу добову кількість хворих за весь час пандемії COVID-19

У Польщі побито антирекорд захворюваності
Фото: ЕРА

Загальна кількість інфікованих коронавірусом у Польщі сягнула 45 688, із них 657 випадків підтверджено протягом останніх 24 годин. Уряд країни не планує вводити обмежувальні заходи на всій території.

31 липня в Польщі підтверджено 657 випадків зараження коронавірусною інфекцією, повідомило у Facebook міністерство охорони здоров'я країни.

Більше ніж третина нових випадків припадає на Сілезію. Семеро пацієнтів померли.

Отже, перевищено антирекорд добової захворюваності за весь час, який минув від початку епідемії COVID-19.

Загалом у Польщі захворіло 45 688 осіб, із них 1716 померли.

Сьогодні засідав антикризовий штаб уряду, інформує RMF24. Як заявив офіційний представник кабінету міністрів Петр Мюллер, рішень про введення обмежувальних норм на загальнонаціональному рівні у зв'язку зі зростанням кількості хворих не ухвалювали. Нові запобіжні заходи, такі як скорочення кількості відвідувачів ресторанів, якщо знадобиться, запроваджуватимуть в окремих районах Польщі, зазначив спікер.

Із 21 липня в Польщі скоротили рекомендовану соціальну дистанцію із 2 метрів до 1,5 і збільшили кількість учасників масових заходів.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.