У Тернопільській області помер лікар – герой бордів "Дякуємо за життя"

Венжинович лікував пацієнтів із коронавірусною інфекцією з перших днів епідемії в Україні

Фото: vandog.agency

30 вересня на 51-му році життя помер терапевт Почаївської районної лікарні Тернопільської області Іван Венжинович, якого госпіталізували із двосторонньою пневмонією і підозрою на коронавірусну інфекцію. Його портрети було розміщено на бордах "Дякуємо за життя".

Терапевт Почаївської районної лікарні Тернопільської області Іван Венжинович, відомий українцям як герой білбордів "Дякуємо за життя" про медиків, які борються з коронавірусом, помер 30 вересня на 51-му році життя. Про це повідомили в лікарні, де він працював.

"Незбагненна втрата! Ми всі сумуємо. На 51-му році життя перестало битися серце лікаря Венжиновича Івана Федоровича. Адміністрація та колектив висловлюють щирі співчуття колезі по роботі, рідним та близьким, поділяємо ваш біль та горе. Нехай добрий, світлий спомин назавжди залишиться в серцях усіх, хто знав, кого він лікував, любив та шанував..." – ідеться в повідомленні на сторінці лікарні у Facebook.

Головлікар райлікарні Богдан Кучер у коментарі виданню "20 хвилин" розповів, що Венжиновича госпіталізували 28 вересня із двосторонньою пневмонією і підозрою на коронавірус. ПЛР-тест COVID-19 не підтвердив. Помер лікар від тромбоемболії.

"Він пропрацював у лікарні понад 25 років. Відколи почалася пандемія, він усе був на роботі, віддавався повністю їй та пацієнтам. Тягнув мовчки все на собі. Хто, як не ми?" – розповів про колегу Кучер.

Фотографії Венжиновича потрапили в багато видань після того, як у травні нинішнього року американське інформагентство Associated Press опублікувало фоторепортаж, присвячений боротьбі з коронавірусом, з українських лікарень, зокрема і Почаївської.

Потім портрет лікаря серед фотографій інших українських медиків помістили на білборди з написом "Дякуємо за життя" в межах національної кампанії від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.