У Тернополі мати та дві доньки заморили себе голодом. Сусіди кажуть, що вони вступили до секти

У Тернополі сектантки замкнулися у квартирі й відмовлялися від їжі та води

Скріншот: Надзвичайні новини. ICTV / YouТube

У Тернополі від голоду померла родина сектанток: 78-річна жінка та дві її доньки (55 та 50 років) замкнулися у квартирі й відмовлялися від їжі та води. Про це 15 листопада повідомляють "Надзвичайні новини".

На початку листопада 2021 року до поліції надійшов виклик від мешканців будинку, стурбованих тим, що жінки давно не виходили із квартири і звідти долинає неприємний запах. Правоохоронці проникли до помешкання та виявили на ліжку тіла жінок: пенсіонерка з молодшою донькою були мертвими, а старша донька перебувала у критичному стані.

Смерть жінок могла настати приблизно два-три тижні тому, повідомили УНН у пресслужбі поліції Тернопільської області. Жінку, що вижила, із вагою приблизно 30 кг госпіталізували, медики протягом п'яти днів намагалися її врятувати, проте безуспішно – жінка померла.

"Попередньою причиною смерті є елементарне виснаження і, як наслідок, поліорганна недостатність", – розповів анестезіолог Тернопільської лікарні швидкої допомоги Роман Наконечний.

Сусіди вважають, що жінки вирішили принести себе в жертву із релігійних переконань. За словами знайомої померлих Марії Яриняк, жінки вступили в "секту Мунтяна" [духовний центр "Відродження", заснований Володимиром Мунтяном], після чого стали жити відлюдькувато, не спілкуючись із сусідами по дому.

Відео: Надзвичайні новини. ICTV / YouТube

Контекст:

Духовний центр "Відродження" – релігійне об'єднання, організоване Володимиром Мунтяном 1997 року у Дніпропетровську. Має низку філій на території України, Росії, Білорусі та інших країн.

Керівництво Всеукраїнської спілки церков вважає діяльність Мунтяна такою, що не відповідає євангельському вченню, та близькою до окультної практики, повідомляв 2013 року християнський інформаційно-аналітичний портал "Мир вам".