У Вінницькій області затримали підлітка, якого підозрюють у підпалі ТЦК

17-річного фігуранта затримали в одному з вінницьких хостелів
Фото: Служба безпеки України / Telegram

У Вінницькій області правоохоронці затримали 17-річного одесита, якого підозрюють у підпалі терцентру комплектування та соціальної підтримки. Про це 31 липня повідомила Служба безпеки України.

За даними слідства, він кинув "коктейль Молотова" у стіну будівлі колишнього військкомату і зняв це на телефон. У СБУ вважають, що фігуранта завербувала російська ФСБ, коли він шукав в інтернеті підробіток.

"На одному із сайтів молодик виклав своє резюме, на яке відповів представник російської спецслужби. За гроші він запропонував одеситу вчиняти підпали об'єктів військової інфраструктури й автомобілів українських захисників", – ідеться в повідомленні.

До підпалу у Вінницькій області він знімав для окупантів локації сил оборони України в Одесі. Після цього за завданням РФ мав намір повторити атаки на ТЦК у Житомирі, стверджують у СБУ.

Під час обшуків у нього виявили саморобну запальну суміш. Затриманого повідомили про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану), суд узяв його під варту.

У Національній поліції уточнили, що підпал стався 6 липня приблизно о 4.15. Фігурант кинув у будівлю дві пляшки із запальною сумішшю, військові загасили пожежу.

Підозрюваний підліток – житель Білгород-Дністровського району Одеської області. Правоохоронці затримали його в одному з вінницьких хостелів, зазначили у НП.