Україна хоче взяти участь у випробуваннях індійської вакцини проти коронавірусу у формі крапель

Завершити всі клінічні випробування вакцини Bharat Biotech планує до вересня – жовтня цього року
Фото: EPA
Індійська компанія Bharat Biotech проводить випробування своєї нової вакцини проти коронавірусу у формі назального спрею або крапель. Україна провела переговори з компанією і готова взяти участь у третій стадії випробувань.

Україна планує взяти участь у клінічних випробуваннях вакцини проти коронавірусу у формі назального спрею або крапель. Її розробляє індійська компанія Bharat Biotech. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 24 лютого, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"У ході переговорів із компанією Bharat Biotech дійшли згоди про обопільну готовність виробника і України взяти участь у клінічних випробуваннях нової розробки, нової вакцини, яку Bharat Biotech виготовила у формі назального спрею чи крапель", – зазначив міністр.

За його словами, зараз Bharat Biotech розпочинає першу стадію клінічних випробувань вакцини. Завершити всі клінічні випробування індійська компанія планує до вересня – жовтня цього року.

"Якщо дійсно ми будемо проводити частину клінічних випробувань третьої стадії в Україні, то це дає нам пріоритетний доступ до вакцини в разі доведення ефективності цієї вакцини, і вона набагато зручніша у формі крапель", – підкреслив Степанов.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У світі станом на 24 лютого зробили більше ніж 213 млн щеплень проти коронавірусу в 95 країнах світу.