Україна та Італія хочуть продовжити угоду про взаємне визнання посвідчень водія – МВС

Угоду про взаємне визнання водійських посвідчень між Україною та Італією підписали 2015 року
Фото: depositphotos.com

Українсько-італійська угода про взаємне визнання водійських посвідчень 1 червня 2021 року тимчасово припинила діяти. Про це сьогодні у Facebook повідомила пресслужба посольства України в Італії.

"Будь-які повідомлення про автоматичне продовження дії угоди не відповідають дійсності. Відповідальні за укладення та реалізацію цієї угоди Міністерство внутрішніх справ України та міністерство інфраструктури та транспорту Італії зараз ведуть активну роботу над тим, щоб у найближчий час підписати нову угоду про взаємне визнання та обмін посвідчень водія", – зазначили в релізі.

Пізніше пресслужба МВС України у Faсebook написала, що Україна та Італія планують продовжити угоду.

"Співголова українсько-італійської міждержавної урядової комісії, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков проведе відповідну зустріч із міністром закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо в червні 2021 року", – уточнили в пості.

За даними МВС, сторони завершують узгодження нової редакції угоди.

Угоду про взаємне визнання водійських посвідчень між Україною та Італією підписали 2015 року.

"Вона мала на меті спрощення процедури конвертації національних посвідчень передовсім для громадян України, які постійно чи тимчасово проживають в Італії, без повторного складання ними теоретичних та практичних іспитів і сплати доволі високих грошових зборів", – нагадали у МВС.

Контекст:

15 квітня 2015 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков перебував із візитом в Італії, де провів зустріч із послом Італії в Україні Фабріціо Романо. Тоді досягнули домовленостей про взаємне визнання водійських документів.

19 листопада 2015 року тодішній президент України Петро Порошенко повідомив, що Італія офіційно визнала водійські права України.