Українські полярники зі станції "Академік Вернадський" показали ролик із пінгвінятами, які з'явилися кілька днів тому. Відео

Про появу перших пінгвінят біля станції стало відомо 9 грудня
Фото: Національний антарктичний науковий центр / Facebook
Українські дослідники зі станції "Академік Вернадський" в Антарктиді показали відео з пташенятами пінгвінів дженту, які живуть поряд зі станцією. Ролик опубліковано на сторінці Національного антарктичного наукового центру у Facebook 12 грудня.

"Пригадуєте, кілька днів тому ми розповідали, що біля "Вернадського" народилися перші пінгвінята дженту? Тримайте ексклюзивне відео малюків. Правда ж, вони неймовірно милі?" – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Про появу пташенят у пінгвінів, які проживають поряд зі станцією "Академік Вернадський", українські полярники повідомили 9 грудня. Перший місяць пташенята залишатимуться в гнізді. Батьки гріють їх, годують та охороняють по черзі, як і висиджували яйця, розповіли у центрі. Поки один із пари сидить на гнізді, інший вирушає в океан полювати на криля, а за кілька днів вони міняються.

Пінгвіни дженту (Gentoo) – найбільші після імператорських та королівських. Самці досягають ваги 9 кг, а самки – 7,5 кг, зріст дорослих особин – 70–90 см. Під водою можуть досягати швидкості 36 км/год. Мають червоний дзьоб та чорно-білий "фрак".