Українську освіту здобуває на окупованій території 40 тис. дітей – Міносвіти

Графік навчання підлаштовують під дитину, зазначила Кузьмичова
Фото: depositphotos.com (архів)

40 тис. дітей, які живуть на території, окупованій країною-агресором Росією, навчаються онлайн. Про це заступниця міністра освіти і науки Надія Кузьмичова повідомила в інтерв'ю "РБК-Україна", яке опублікували 18 жовтня.

Журналістка запитала в посадовиці МОН, скільки дітей фізично перебуває на тимчасово окупованій території, але навчається в українській системі освіти.

"Це понад 40 тис. дітей. Відмінність від тимчасової окупації 2014 року в тому, що наші так звані давно окуповані території не мають цих інституційних закладів освіти, і відстежити тих дітей зараз у нашій системі освіти вкрай важко. А на територіях, окупованих після 2022 року, є заклади освіти, які переїхали фізично, але юридично числяться, де й були", – відповіла Кузьмичова.

Вона навела приклад, коли школа з Енергодара Запорізької області віртуально працює в Києві, заняття проводять дистанційно. За словами заступниці міністра, частину дітей зі школи "розкидано по Україні", частина перебуває за кордоном, а є ті, хто залишився в окупованому Енергодарі.

"Для цих дітей внесено зміни в положення про індивідуальну форму освіти. Зокрема, у частині педагогічного патронажу. І для дитини за цією формою вчитель будує індивідуальний графік навчання, що дозволяє підлаштовувати його під потреби дитини", – наголосила Кузьмичова.