Українці можуть одержати ваучери на оплату навчання. Про які професії йдеться та кому розраховувати на допомогу?

Є список із 70 професій та спеціальностей, на навчання яких можна отримати ваучер
Фото: pixabay.com
Внутрішньо переміщені особи та українці, які були в полоні у російських окупантів, можуть одержати ваучери на повну або часткову оплату навчання. Про це 2 квітня поінформувала пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як пояснюють у міністерстві, ваучер – документ, за допомогою якого можна оплатити навчання у різних освітніх закладах України.

Ідеться про перепідготовку за робочою професією, здобуття ступеня магістра на основі вищої освіти за іншою спеціальністю або про підвищення кваліфікації.

"Такі ваучери можуть отримати, в тому числі, внутрішньо переміщені особи працездатного віку. А також звільнені з полону особи, стосовно яких установлено факт позбавлення свободи внаслідок збройної агресії проти України. Скориставшись такою можливістю, вони матимуть більше шансів працевлаштуватися за обраною спеціальністю", – ідеться у релізі.

Згідно з повідомленням, той факт, що людина була в полоні, встановлюватиме комісія при Мінреінтеграції.

Як ідеться у релізі, українці цих двох категорій можуть звернутися до центру зайнятості, щоб отримати ваучер, якщо вони:

  • не зареєстровані як безробітні;
  • не отримували ваучера раніше;
  • не проходили протягом останніх трьох років перепідготовки коштом Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття;
  • мають професійну (професійно-технічну), професійну вищу або вищу освіту.

Докладнішу інформацію, а також перелік із 70 професій та спеціальностей, на оплату здобуття яких можна отримати ваучер, опубліковано на сайті Державного центру зайнятості.