Українці віддають перевагу реєстрації новонароджених через "еМалятко" – пресслужба "Дії"

У січні 2021-го сервісом скористалося 51,37% українців, у яких народилися діти
Фото: depositphotos.com
За рік роботи сервісу "еМалятко" в Україні надійшло понад 56 тис. заяв на одержання свідоцтва про народження. Найпопулярнішою послуга є в Києві, Харкові, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі. Про це повідомили у пресслужбі застосунку "Дія".

Більшість батьків в Україні для реєстрації народження дитини віддає перевагу державному електронному сервісу "еМалятко". Про це 8 лютого повідомила пресслужба застосунку "Дія".

У січні 2021-го сервісом скористалося 51,37% українців, у яких народилися діти.

"еМалятко" запустили з ініціативи уряду в межах диджиталізації державних послуг. Ідея була в тому, щоб максимально спростити процедуру реєстрації новонароджених та отримання свідоцтва про народження дитини. Замість того, щоб витрачати час на походи по інстанціях, батькам новонародженого досить зайти на портал або в мобільний застосунок "Дія", вибрати сервіс "еМалятко" і подати відповідну заяву. Справа 20 хвилин", – зазначили у пресслужбі.

Від моменту запуску сервісу в січні минулого року від батьків новонароджених надійшло понад 56 тис. заяв. Найпопулярнішою послуга є в Києві, Харкові, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі.

"У "еМалятко" батьки можуть замовити низку додаткових послуг: призначення допомоги для новонароджених, надання дитині індивідуального податкового номера (ІПН), реєстрація місця проживання дитини. Зараз серед цих додаткових послуг лідирує за популярністю послуга надання дитині ІПН – її вибирає 85% заявників. 72% батьків замовляють допомогу при народженні дитини, а 51% – надання дитині унікального номера запису в реєстрі", – повідомили в "Дії".

Послуга "еМалятко" доступна по всій Україні на вебпорталі "Дія".

6 лютого 2020 року президент України Володимир Зеленський заявив про запуск мобільної програми "Дія". У січні 2020-го в пілотному режимі стартувала послуга "еМалятко". Вона об'єднує приблизно 10 державних послуг, які потрібні під час народження дитини, їх можна дістати за однією заявою в пологовому будинку або онлайн.