ДФС та СБУ перевірили мережу АЗС Glusco. Правоохоронці запевняють, що вона не працює

Слідчі дії провели на 106 об'єктах мережі Glusco
Фото: Державна фіскальна служба України / Facebook

Працівники Державної фіскальної служби (ДФС) і Служби безпеки України (СБУ) перевірили діяльність мережі автозаправних станцій Glusco та повідомили, що вона не працює. Про це розповіла пресслужба ДФС у Facebook 11 липня.

"Співробітники ДФС спільно зі СБУ та за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора провели комплекс одночасних слідчих дій на 106 об’єктах мережі в 15 регіонах країни. За результатами огляду правоохоронці встановили та зафіксували відсутність діяльності АЗС. Доступ до заправних колонок обмежений", – заявили у ДФС.

Будь-які неправомірні дії оцінять належно, пообіцяло відомство.

Контекст:

У березні цього року Служба безпеки України заявила про викриття масштабної схеми тіньової реалізації неякісних нафтопродуктів і масштабні обшуки по всій країні. Джерело видання "ГОРДОН" у правоохоронних органах повідомляло, що йдеться про мережу Glusco.

Як писало агентство LIGA.net у Telegram, Glusco, за неофіційними даними, контролюють структури, пов'язані з народним депутатом України від "Опозиційної платформи – За життя" Віктором Медведчуком. Також про це повідомляло агентство "Інтерфакс-Україна".

11 березня на трьох нафтобазах і 105 автозаправних комплексах мережі ТОВ "Глуск Рітейл" провели обшуки в межах кримінального провадження. У Glusco називали дії правоохоронців "неприпустимими", а звинувачення – "абсурдними".

14 червня пресслужба Державної фіскальної служби повідомила, що ДФС наклала арешт на корпоративні права групи компаній, яка завозила нафтопродукти з РФ. "РБК-Україна" написало, що йдеться про мережу АЗС Glusco.

На початку липня один із топменеджерів мережі автозаправних станцій Glusco повідомив про відновлення її роботи з новим власником, яким стала державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR. За його словами, логотип і напис Glusco закрили чорною плівкою.

Цю інформацію 10 липня спростував секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов. Він сказав, що санкції проти Медведчука діють у повному обсязі.