"Укрзалізниця" до 30 березня не буде обмежувати висадку і посадку у Львівській області

"Укрзалізниця" готується до відновлення рейсів у регіони з позитивною динамікою боротьби з пандемією
Фото: Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia / Facebook
Після 30 березня протягом тижня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про подальшу необхідність обмежити залізничні перевезення в Україні.

"Укрзалізниця" не буде обмежувати висадку і посадку пасажирів у Львівській області щонайменше до 30 березня включно. Про це 23 березня повідомила пресслужба компанії.

"Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо віднесення Львівської області до переліку "червоних" зон, "Укрзалізниця" не обмежуватиме висадку та посадку пасажирів у регіоні як мінімум до 30 березня включно", – ідеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що залежно від динаміки захворюваності в регіоні протягом тижня комісія ухвалить рішення про необхідність обмежити залізничні перевезення.

"Укрзалізниця" разом із Міністерством інфраструктури та Міністерством охорони здоров'я уважно стежить за ситуацією і готується до відновлення рейсів у регіони з позитивною динамікою боротьби з пандемією, ідеться в повідомленні.

Також "Укрзалізниця" не обмежуватиме посадку і висадку пасажирів у Києві, Київській, Сумській та Одеській областях. Зараз діють обмеження для пасажирів Івано-Франківської, Чернівецької, Житомирської та Закарпатської областей.

МОЗ України 22 березня оновило карантинне зонування. У "червону" зону потрапили Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Одеська, Чернівецька та Сумська області. У Дніпрі та Львові жорсткий карантин ввела місцева влада.

Якщо більшість областей буде в "червоній" зоні, уряд введе локдаун в усій країні, заявляв прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов 17 березня говорив, що загальнонаціональний жорсткий карантин поки не потрібен.