"Усі кажуть, що дівчинка дуже схожа на нас". Сім'я розповіла про всиновлення покинутої дитини програмі "Сирітству – ні!" Фонду Ріната Ахметова

За словами Людмили, коли вона вперше побачила Єсенію, то одразу відчула: це її дитина
Фото надала команда Фонду Ріната Ахметова

Людмила та Андрій, усиновителі з Києва, чекали на появу дитини у своїй сім'ї понад 16 років, півтора з яких тривали пошуки прийомної доньки. Про зустріч із Єсенією всиновителі розповіли програмі "Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!", ідеться у пресрелізі, який надали інтернет-виданню "ГОРДОН".

Дівчинка народилася в Полтаві, біологічна матір відмовилася від неї в пологовому будинку. Потім немовля перевели в дитячий будинок у Кременчуці. Людмила згадує, що коли побачила фото, одразу відчула: це її дитина.

"Коли її винесли нам, вона одразу зраділа й почала посміхатися. Як тільки я її побачила, зрозуміла, що це моя донечка. Я полюбила її всім серцем", – пригадує жінка.

До цього моменту Людмила та Андрій уже подолали складний шлях від ухвалення рішення про всиновлення до проходження курсів і пошуку дитини. Але не менш складно було дочекатися на рішення суду. Сім'я змогла забрати донечку додому тільки за пів року після знайомства.  

"Усі кажуть, що дівчинка дуже схожа на нас. Навіть лікар сказав, що вона має схожі риси обличчя з моїм", – зізнається Людмила.

Як прийняти дитину в сім'ю? Відеогайд "Кроки до дитини" від Фонду Ріната Ахметова – це плейлист, який майбутні батьки можуть використовувати, щоб знайти відповіді на свої запитання.

Контекст:

Фонд Ріната Ахметова майже 19 років роботи докладає зусиль до того, щоб кожну дитину виховували в сім'ї. Завдяки програмі "Сирітству – ні!" вже понад 10 тис. дітей в Україні знайшли нові сім'ї.