У Балаклії сапери знешкодили понад 5,6 тис. вибухонебезпечних предметів

Головний фронт робіт військові сапери виконують на технічній території та на периметрі охорони військової частини
Фото: mil.gov.ua

Роботи з відновлення військового містечка поруч з арсеналом боєприпасів у Балаклії Харківської області тривають, повідомили у прес-службі Міноборони України.

У Балаклії Харківської області військові сапери знешкодили понад 5,6 тис. вибухонебезпечних предметів, повідомляє прес-служба Міноборони України.

830 із них знищили на спеціальному полігоні.

"Основний фронт робіт військові сапери виконують на технічній території та на периметрі охорони військової частини. Для виконання цих завдань залучили понад 130 військовослужбовців інженерних військ, шість одиниць інженерних машин розгородження типу ІМР-1", – ідеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що роботи з відновлення військового містечка поруч з арсеналом тривають.

У Балаклії 23 березня близько 3.00 почалися вибухи на арсеналі боєприпасів. Рятувальні служби евакуювали місцевих мешканців.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос припустив, що пожежа могла статися внаслідок диверсії. За його словами, вибухам на складі в Балаклії передував гул апарата, схожого на безпілотник.

23 березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що в 10-кілометровій зоні ураження від вибухів опинилося 36 тис. осіб.

24 березня з'явилася інформація, що пожежу загасили. Люди почали повертатися додому.

26 березня віце-прем'єр Геннадій Зубко заявив, що п'ять будинків у Балаклії зруйновані, 243 – пошкоджені. Унаслідок вибухів постраждали п'ять осіб, одна загинула.