В.о. мера Луцька захворів на COVID-19, але все ще проти посилення карантину

У Волинській області підтверджено 4282 випадки захворювання на COVID-19
Фото: depositphotos.com

В.о. мера Луцька Григорій Пустовіт закликав політичних опонентів не зловживати фактом його хвороби і не пов'язувати її з позицією міста щодо посилення карантинних заходів.

Виконувач обов'язків мера Луцька Григорій Пустовіт захворів на COVID-19 і з 2 серпня перебуває на самоізоляції. Про це він повідомив 9 серпня у Facebook.

"Так сталося, що і мене не оминув COVID-19. Де це відбулося і коли це сталося, мені достеменно не відомо, однак, допускаю, що, найбільш імовірно, я інфікувався під час пікетування міської ради підприємцями з Центрального ринку", – написав в.о. мера.

Водночас він закликав політичних опонентів не зловживати фактом його хвороби і не пов'язувати її з позицією міста щодо посилення карантинних заходів.

"Не дивлячись на те, що я захворів на COVID-19, я продовжую, як і раніше, виступати рішуче проти спроби необґрунтованого та безпідставного внесення нашого міста Луцьк до "червоної" зони епідемічної небезпеки, і як наслідок можливого створення суттєвих проблем і незручностей для лучан", – підкреслив він.

Станом на 9 серпня у Волинській області підтверджено 4282 випадки захворювання на COVID-19. Серед них у Луцьку – 1056.

За рішенням державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 31 липня через високу захворюваність на COVID-19 у "червону" карантинну зону потрапили Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області.

У Луцьку і Тернополі висловили невдоволення введеними обмеженнями, заявивши, що виконають їх частково.

З 8 серпня Луцьк і Тернопіль викреслено з "червоної" зони, заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов за підсумками засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях встановлюють "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Детальніше з карантинними заходами в різних зонах можна ознайомитися тут.