В Одесі встановлять пам'ятник Михайлові Жванецькому

Геннадій Труханов: Я впевнений, що ми поставимо пам'ятник Михайлові Жванецькому на однойменному бульварі Жванецького
Фото: truhanov_official / Instagram

В Одесі буде оголошено конкурс на створення монумента письменникові-сатирику Михайлові Жванецькому, повідомив мер міста Геннадій Труханов.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов запропонував встановити у місті пам'ятник письменнику-сатирику Михайлові Жванецькому. Про це пише 6 листопада Telegram-канал "Первый городской. Одесса".

"Я впевнений, що ми поставимо пам'ятник Михайлові Жванецькому на однойменному бульварі Жванецького. І це буде абсолютно правильно. По-одеськи. Данина глибокої поваги найбільшому одеситу. Ми оголосимо конкурс. Фактично я це вже зробив. Я попрошу нашого голову комісії з дизайну Михайла Реву оголосити це у творчих колективах і встановити конкретні терміни, а потім ми далі визначимо переможця", – сказав Труханов.

Про смерть Жванецького повідомили 6 листопада. Йому було 86 років. За місяць до цього представник сатирика оголосив, що той завершує концертну діяльність, але буде продовжувати писати книги.

Жванецький народився 6 березня 1934 року в Одесі. Він – перший і беззмінний президент Всесвітнього клубу одеситів. Жванецький – автор книг "Зустрічі на вулицях", "Рік за два", "Моя Одеса", "Жінки", "Одеські дачі", "Зібрання творів". Останнім часом сатирик разом із дружиною Наталею Жванецькою і сином Дмитром жив у Москві.

У березні 2014-го Жванецький підписав звернення діячів мистецтва проти окупації Криму. 2015 року Міністерство культури України внесло його в "білий список" діячів мистецтва, які підтримали Україну.