В Одеській області під час отримання хабаря затримали майора поліції

Затриманому оголосили про підозру
Фото: npu.gov.ua

Затриманий в Одеській області майор поліції вимагав від чоловіка хабар за те, щоб допомогти уникнути покарання його брату, якого затримали за грабіж.

Під час отримання хабаря департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України затримав в Одеській області майора поліції. Про це 3 серпня повідомляє пресслужба Нацполіції.

"До працівників Одеського управління департаменту внутрішньої безпеки НПУ звернувся 26-річний чоловік і повідомив про протиправні дії одного зі співробітників поліції Одещини. Після перевірки інформація знайшла своє підтвердження", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що оперуповноважений сектору кримінальної поліції одного з відділень Лиманського відділу вимагав від чоловіка неправомірну вигоду. Майор поліції запропонував допомогти уникнути покарання 28-річному брату заявника, якого затримали за грабіж. За свою допомогу поліцейський вимагав $ 1,5 тис.

Відомості занесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Майора затримали під час передавання йому обумовленої суми – $1,1 тис. і 11,5 тис. грн. Гроші вилучили.

Фігуранту оголосили про підозру.