У Росії автору підручника з економіки дорікнули за відсутність прикладів, які "сприяють любові до Батьківщини" – ЗМІ

Ліпсіц готовий внести лише деякі зміни в підручник
Фото: wikipedia.org

Автор російського підручника з економіки для 1011 класів Ігор Ліпсіц заявив "Коммерсанту", що не збирається вписувати на вимогу видавництва "радісні слова про зліт економіки" у РФ та про імпортозаміщення.

Російське видавництво "Вита-Пресс" у листі до доктора економічних наук Ігоря Ліпсіца зазначило, що для повернення у Федеральний перелік підручників його посібника з економіки для 1011 класів необхіден "коректніший виклад сучасної економічної ситуації". Про це 6 лютого повідомив "Коммерсантъ".

Видання зазначає, що Ліпсіцу рекомендували дописати в підручнику "матеріали про плани найближчого економічного прориву" і про "імпортозаміщення як один із напрямів сучасної економічної політики, що формують у студентів почуття гордості за країну, співпричетності до того, що відбувається".

У висновку експертів, які вивчали підручник, присутні, зокрема, формулювання "питання для обговорення не сприяють любові до Батьківщини", "наведені приклади не сприяють любові до Батьківщини", стверджує "Коммерсантъ".

Ліпсіц зазначив, що його підручник раніше позитивно оцінили не тільки в Російській академії освіти, але й в Академії наук РФ, але пізніше було призначено додаткову експертизу.

Автор підручника заявив виданню, що не згоден із претензіями, але готовий внести деякі правки. Писати "радісні слова про зліт економіки і патріотичний порив заради імпортозаміщення" автор підручника відмовився.

"Я розучився таке писати за останні 25 років і відновлювати навички словоблуддя вже не хочу", – сказав Ліпсіц.