В Україні 14% закладів харчування закрилися після весняного локдауну – Opendatabot

Загалом за рік ресторанний бізнес утратив майже 40% закладів, які працюють
Фото: depositphotos.com
За період весняного локдауну в Україні кількість ресторанів, які працюють, скоротилася на 14%. Їхній обіг скоротився на 12%. Про це 18 травня повідомив сервіс відкритих даних Opendatabot.

У 20-х числах березня в Києві, Львові, Одесі було введено локдаун, який завершився наприкінці квітня. В умовах обмежень "червоної" зони ресторани могли працювати тільки навинос. У деяких областях обмеження зняли раніше, тому вже наприкінці квітня фіксували незначне зростання кількості закладів, які працюють.

Інфографіка: opendatabot.ua

На травневі свята обмеження було знято, проте за цей період відновити роботу всіх ресторанів не вдалося. Відкрилося +2% ресторанів. Обіг також збільшився лише на два процентні пункти, якщо порівнювати з показниками локдауну.

Інфографіка: opendatabot.ua

Загалом за рік ресторанний бізнес утратив майже 40% закладів, які працюють.

Контекст:

Україна повернулася до адаптивного карантину з 24 лютого. Регіони ділять на "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону" зони за рівнем обмежень, які залежать від епідемічної ситуації.

Навесні в різний час жорсткий локдаун вводили в Києві, Львові, Дніпрі та інших регіонах. Закривали заклади харчування, обмежували роботу транспорту.

Станом на 18 травня в "помаранчевій" зоні карантину залишається одна область – Донецька. Інша частина країни наразі в "жовтій" зоні.

Від початку епідемії в Україні підтвердили понад 2,16 млн випадків коронавірусної інфекції (4095 – упродовж останньої доби), померло 48 469 пацієнтів із COVID-19 (285 – за 17 травня), приблизно 1,88 млн осіб одужало.