В Україні 97% госпіталізованих із COVID-19 або підозрою на нього не вакциновані – Шмигаль

Шмигаль повідомив, що в Україні зайнято 16,7 тис. ліжко-місць у лікарнях для пацієнтів із COVID-19
Фото: kmu.gov.ua
В Україні 10-й тиждень поспіль фіксують зростання випадків коронавірусної інфекції COVID-19. Про це на нараді у президента Володимира Зеленського 27 вересня сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише пресслужба глави держави.

"На сьогодні у країні 94 540 активних хворих. Ліжок, зайнятих недужими із COVID-19 та пацієнтами з підозрою на коронавірусну хворобу, – 16 706, причому лише 3% ліжок зайняті вакцинованими громадянами", – повідомили у пресслужбі, посилаючись на слова Шмигаля.

Загалом у країні для пацієнтів із COVID-19 передбачено 90 тис. ліжко-місць, зараз готово 45 тис., 97% із яких забезпечено киснем.

"Ще стільки ж можуть розгорнути додатково будь-якої миті в разі необхідності", – додали у пресслужбі.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 27 вересня у країні підтвердили майже 2,4 млн випадків COVID-19, померло 55,7 тис. осіб.

В Україні поступово погіршується епідемічна ситуація, говорив 4 серпня заступник міністра охорони здоров'я – головний санлікар України Ігор Кузін. Улітку і на початку осені у країні фіксували менше ніж 2 тис. випадків щодня, із 9 вересня показник перевищив 3 тис. 16 вересня кількість нових випадків уперше з травня перевищила 6 тис. 23 вересня в Україні підтвердили понад 9 тис. нових випадків.

Міністерство охорони здоров'я України очікує на пік захворюваності на COVID-19 у країні в листопаді, заявив заступник міністра охорони здоров'я – головний санлікар України Ігор Кузін в інтерв'ю "РБК-Україна", яке вийшло 27 вересня.