В Україні більшість ПЛР-тестів купують в українського виробника – Степанов

Степанов назвав країни, в яких закуповували ПЛР-тести
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook
Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов назвав фейком інформацію про використання вироблених у Росії ПЛР-тестів для перевірки українців на коронавірус.

В Україні не використовують ПЛР-тестів для визначення коронавірусу, виготовлених у Росії. Про це на брифінгу 19 січня заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, відповідаючи на запитання журналістів, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Це не просто інформація, яка не відповідає дійсності. Це якийсь черговий фейк, які дуже часто розповсюджують у нашій країні", – сказав він.

За словами міністра, країна закуповувала тести з Китаю, США, Кореї, Польщі, Німеччини, Великобританії, Франції, Канади, Австрії, Чехії, Туреччини, Сінгапуру.

"Як ви бачите, Російської Федерації тут немає. Наголошую, що на сьогоднішній день закупівля більшості ПЛР-тестів здійснюється в українського виробника "Українські генетичні технології" як за державним замовленням, так і приватними лабораторіями", – зазначив Степанов.

В Україні станом на 19 січня підтвердили 1 167 655 випадків коронавірусної інфекції, з них 3939 – протягом останньої доби. Померло 21 046 пацієнтів із COVID-19, видужало 886 248 осіб.

Від початку епідемії у країні, за даними Кабміну, провели майже 6 млн тестувань.